Op dinsdag 12 juni 2018 vond in Fort bij Vechten te Bunnik de Algemene ledenvergadering met aansluitend de jaarlijkse Themabijeenkomst plaats. Ruud Spuijbroek is door de Algemene ledenvergadering gekozen tot voorzitter van Stiba en OSVN. Stiba/OSVN kiest met de komst en ervaring van Ruud voor continuïteit van de sectoren.

Ruud Spuijbroek (66) heeft recent zijn uitgebreide loopbaan afgerond in de banden- en wielenbranche. Hij bekleedde gedurende bijna 20 jaar diverse nationale en internationale managementfuncties in de bandenindustrie, alvorens in 1995 de functie van Algemeen Secretaris van Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche, op zich te nemen.

‘Samen benadrukt de kracht van het collectief, een onverslaanbaar collectief, omdat uw rol misschien wel de belangrijkste is in het End-of-Life traject. Gedurende de afgelopen weken ben ik in de gelegenheid geweest om met enkele ondernemers uit uw midden te spreken en ik ben onder de indruk geraakt van de creativiteit, het innoverend vermogen en het ondernemerschap van betrokkenen. Individueel, maar ook collectief, als branche en branchegenoten? Juist hier kijk ik uit naar de samenwerking. Ik roep u op om kritisch te zijn op ons werk en onze prestaties. Ik ben ervan overtuigd, dat we samen het verschil kunnen maken’, aldus Ruud Spuijbroek tijdens de ALV.

In het besloten gedeelte van de vergadering kwamen verder alle relevante verenigings- en ledenzaken aan bod. Zo werden ook de 4 zittende bestuursleden, Martijn Traas, Albert de Boer, Johan Snuverink en Eric Huijbers herkozen. Stefan Cabri en Henk Jan Nix gaven een toelichting op een aantal lopende projecten, waaronder de Stiba/OSVN-voordeelwinkel, AVG, Digitaal Opkopers Register, TLB-overleg, Bewust gereden schades, MERK en EGARA.

Bedrijvenmarkt
Na het besloten deel konden de leden en relaties op de bedrijvenmarkt de standhouders spreken die diverse interessante ontwikkelingen, producten en/of diensten in en voor de branche lieten zien. Ook had men uitgebreid de tijd te netwerken en andere branchepartijen te ontmoeten. Na het buffet nam iedereen plaats in de zaal voor het openbare programma met 4 gastsprekers.

Sponsoren
We kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst. De locatie was uniek. Onze dank aan iedereen die aanwezig heeft kunnen zijn. Zo ook aan de sponsoren die hebben deelgenomen aan de bedrijvenmarkt en door wie we de bijeenkomst mogelijk hebben kunnen maken.

OKcomply, Meeus, Trengo, ARN, Autonet, Jifeline en Panas.