Stiba en OSVN organiseerden dit jaar de Algemene ledenvergadering en Themabijeenkomst ‘E-mobility versus Demontage’ op wederom een bijzondere locatie. Op 27 juni 2019 vond in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een geslaagde middag en avond plaats. De aanwezige leden en relaties werden getrakteerd op diverse sprekers, die hun visie op onze toekomst lieten zien, specifiek hun visie op e-mobiliteit en ontmanteling.

Sponsoren
Ook was er een grootschalig leveranciersplatform waar maar liefst 13 standhouders de laatste ontwikkelingen toonden in en voor de branche;

Recycling Partners, RKR Recycling, SEDA Environmental Benelux, Jifeline, Lintire, NL logistics & services, Autonet, Kemp Groep (Kobelco), Aon verzekeringen, ARN Auto Recycling, VOC, Panas Hosted en OKcomply.

Algemene Ledenvergadering
In het besloten gedeelte van de vergadering kwamen alle relevante verenigings- en ledenzaken aan bod. Voorzitter, Ruud Spuijbroek, gaf aan dat we een boeiend en dynamisch jaar hebben afgesloten. ‘Het is goed voor u te weten dat we in de gezamenlijkheid van het bestuur, uw vertegenwoordigers, tijdens de vele gesprekken, de aandachtspunten hebben vastgesteld voor dit jaar en voor de toekomst’, aldus Ruud tijdens de ALV. Algemeen secretaris Stefan Cabri en Beleidsmedewerker Henk-Jan Nix gaven een verdere toelichting op een aantal belangrijke punten.

Sprekers
In het openbare gedeelte van de bijeenkomst stond Gerben Batstra, Director Customer Service, Volvo Cars Nederland stil bij de visie van Volvo op Sustainability en de vertaling naar de praktijk. Joachim Vogt, directeur van Iris Mec, een Italiaanse producent van demontageapparatuur gaf behalve uitleg over de leverbare apparatuur ook aan dat hij verwacht dat demontage steeds meer verschuift naar dienstverlening aan de producent. Als laatste deelde Olivier Gaudeau, Engineering Department Manager and Health, Safety and Environment Manager for INDRA met de zaal zijn ideeën en strategieën om de workflow en efficiency binnen de recycling industrie te vergroten.

We kunnen terugkijken op een nuttige en gezellige bijeenkomst. Onze dank aan iedereen die aanwezig heeft kunnen zijn.