Op dinsdag 29 november 2016 heeft Stiba samen met OSVN een Congres gehouden over Techniek en Toekomst. Ruim 100 gasten kwamen naar Fort Wierickerschans in Bodegraven. De aftrap werd gegeven door Dagvoorzitter Ric van Vugt en Algemeen Secretaris Stefan Cabri.

Projecten

Stefan Cabri gaf een korte toelichting op een aantal projecten waar Stiba mee bezig is.

Stiba zit in de begeleidingsgroep en stuurgroep van het project Merk (Modernisering Erkenningen). De komende tijd gaan de RDW en de voertuigbranche aan de slag om een vernieuwd stelsel van erkenningen, bevoegdheden en toezicht te smeden. Als branche geven we input voor veranderingen die we willen realiseren.

Ook kwamen de plannen voor intensievere samenwerking met de schadebranchevereniging voorbij. Stiba is onder andere in gesprek met Focwa over deelname aan het onderdelenbestelplatform dat Focwa aan het optuigen is. De drempel om gebruikte delen te monteren in plaats van nieuw zou hierdoor voor schadeherstellers lager moeten worden.

Stiba Kwaliteits Onderdelen (SKO) is het logische vervolg van de campagne Groene originele onderdelen voor een duurzame toekomst die bekendheid geeft aan reparaties en onderhoud met gebruikte onderdelen. Stiba-leden die onder deze service willen leveren, worden op groeneonderdelen.nl genoemd. In het kort houdt Stiba Kwaliteits Onderdelen (SKO) in dat aan autobedrijven een jaar garantie wordt gegeven op bijna alle delen en dat in- en uitbouwkosten vergoed worden indien een onderdeel verkeerd geleverd wordt.

Ook heeft Stiba zich het afgelopen jaar gericht op het sluiten van ‘ledendeals’ met diverse partijen, zoals Trengo, ATC en Webwinkelkeur. Doel is het behalen van allerlei voordelen voor de leden.

Ric van Vugt zorgde vervolgens voor een vlekkeloos verloop van het inhoudelijke deel van het Congres en gaf elke spreker een vakkundige introductie.

Sprekers

Voor de pauze vertelde Johan van Peperzeel, eigenaar van Van Peperzeel, alles over demontage, opslag, en transport van beschadigde lithium-ion accu’s. Igo Trampe, partner & sales manager bij Trengo, bood een totaaloplossing via één applicatie voor die bedrijven, die één WhatsApp nummer willen gebruiken voor meerdere medewerkers. Bert Pennock, eigenaar & partner van Tech|X, sloot dit deel af en verschafte de aanwezigen inzichten in garantieclaims aan de hand van een technische schadecasus. Na de pauze maakte Jasper Verweij, directeur bij DAT Nederland, duidelijk dat de complexiteit van het Nederlandse wagenpark van verschillende kanten benaderd kan én moet worden. De avond werd afgesloten door Anton Cornelissen, werkzaam bij Mercedes-Benz Nederland. Hij haf een fascinerende presentatie over de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van rij assistentie systemen.

Positief

De avond werd gezamenlijk afgesloten met een buffet en borrel. Mede op basis van de vele positieve reacties die we hebben ontvangen, kunnen we terugkijken op een geslaagd congres.

Sponsoren

Stiba/OSVN hebben het Congres mogelijk kunnen maken door de volgende partijen:

Trengo, Meeùs, Rolin Automotive Support, Initial, ARN, Lyreco, de Onderdelenlijn en Panas.