De brancheorganisaties Stiba, OSVN, VACO en FOCWA organiseerden op 19 juni de kick-off van hun gezamenlijke Young Automotive Management-programma. Ruim 40 jonge ondernemers en leidinggevenden gingen op het circuit van Zandvoort met elkaar in gesprek over de invulling van het programma en de meerwaarde van dit netwerk. Daarnaast staken ze de handen uit de mouwen.

De beste ondernemers
De hele automotivesector is aan sterke veranderingen onderhevig. Jonge ondernemers en managers moeten zich hierbij goed oriënteren, zodat ze goed onderbouwde keuzes kunnen maken. Dat is de reden dat OSVN, Stiba, VACO en FOCWA de handen ineen hebben geslagen om hun kennis te bundelen en gezamenlijk een Young Automotive Management-programma op te tuigen. Samen willen de brancheorganisaties ervoor zorgen dat hun jonge leden – die de toekomst zijn van de sectoren – de beste ondernemers (kunnen) zijn.

Inspirerende kick-off
De meer dan 40 deelnemers werden geïnspireerd door stand-up filosoof Martijn Aslander, die een boeiend betoog hield over de steeds sneller verlopende technische ontwikkelingen en de impact hiervan op hun bedrijven.

“Martijn Aslander sprak echt met bezieling over de uitdagingen die op ons, als jonge ondernemers, afkomen. Het zet me echt aan tot nadenken en maakt het nut en de noodzaak van een netwerk van jonge ondernemers alleen maar nog duidelijker”, zegt Sieb Elzinga van autoschadebedrijf Elzinga.

FOCWA, VACO, OSVN en Stiba presenteerden tijdens de bijeenkomst ook hun plannen. Denk aan thematische netwerkbijeenkomsten. De drie partijen presenteerden tevens hun ideeën voor een verdiepende leergang, die de jonge ondernemers uit de automotive aftermarket helpt om met een brede blik naar de toekomst te kijken en samen de verdieping op te zoeken. Gecombineerd met de waardevolle inbreng van de aanwezigen tijdens de kick-off, wordt de komende tijd gewerkt aan een programma waarmee de deelnemers vanaf poleposition aan hun verdere carrière beginnen.

Als jonge ondernemer heb je vaak het gevoel er alleen voor te staan. Na deze kick-off voel ik een sterke verbondenheid met collega-ondernemers die voor dezelfde uitdagingen staan en dezelfde obstakels tegenkomen. Het is dan ook erg prettig dat onze brancheorganisaties gezamenlijke netwerkbijeenkomsten gaan organiseren die mij in staat stellen om een steeds betere ondernemer te worden”, reageerde Mark Kuijpers van Autorecycling Kuijpers.

Louise Verkade van Profile Car & Tyreservice Verkade vult aan: “Ik ben opgegroeid in de werkplaats. En vanuit die kennis ben ik bij het bedrijf  van mijn ouders betrokken geraakt. Dankzij de verdiepende leergang die nu wordt aangeboden, krijg ik nu de kans om mij te verdiepen in onder andere leiderschap, strategisch en financieel beleid. Daarmee wapen ik niet alleen mezelf, maar ook ons hele bedrijf voor een toekomst die sneller evolueert dan wij soms denken.”

Netwerken op het circuit van Zandvoort vond voornamelijk plaats tijdens activiteiten, zoals een bustour over het Formule 1-circuit. Tijdens een heuse pitbox-challenge ontbrak het bovendien niet aan een competitie-element.

Klik hier voor een korte impressie van de dag.

Meer info
Geïnteresseerden tot 40 jaar die eigenaar/directeur, bedrijfsopvolger of leidinggevende zijn van een lid van OSVN, VACO, Stiba en FOCWA, kunnen zich bij hun brancheorganisatie vrijblijvend aanmelden voor netwerkbijeenkomsten en/of de verdiepende leergang.